Terug naar overzicht


THE MANIPURI KITCHEN

De Manipuri-keuken is de traditionele keuken van Manipur, een staat in het noordoosten van India.

De keuken van Manipur is gekend vanwege de unieke smaken, die het culinaire erfgoed van de Manipuri-bevolking benadrukken. Het bevat verse ingrediënten, aromatische kruiden en een minimaal gebruik van olie en specerijen. Het concept van authentieke smaken in de keuken van Manipuri richt zich op het behoud van de originele smaak van de gerechten, terwijl de nadruk wordt gelegd op lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten.

Gedreven door een vurige liefde voor koken, maakte K.K.Singh (a.k.a. Bung) – een modeontwerper – de overgang naar een autodidactische chef en begon zijn culinaire reis door gasten te ontvangen in zijn huis in het hart van de stad Bombay in 2017. Nu runt hij met trots “The Manipuri Kitchen”, een foodtrailer in Nederland, waar hij de meest authentieke gerechten uit de keuken van Manipur serveert, samen met een heerlijke selectie Indiase snacks.

Sinds de oprichting heeft “The Manipuri Kitchen” verschillende festivals opgeluisterd, zoals ‘Lepeltje lepeltje’, ‘Smaak van Rotterdam’ en ‘Colours of India’. Bovendien heeft de keuken cateringopdrachten uitgevoerd voor evenementen als ‘Kunstbende’ en de ‘Mijnbouwkundige vereniging’ van TU DELFT. De foodtrailer is ook regelmatig te vinden op Delft Markt en binnenkort ook in Monster (Westland), waar hij het publiek verrukt met zijn tongstrelende aanbod.

Video