Terug naar overzicht


Smokey Goodness

Smokey Goodness BBQ is een cateraar voor evenementen en bedrijfsfeesten gespecialiseerd in authentieke barbecue en koken op open vuur. Wij staan voor ambachtelijk bereide producten die de tijd hebben gehad om de beste smaken naar voren te brengen. Bedrijfsfeest, trouwfeest of culinair evenement, onze smaakvolle gerechten, bijzondere BBQ’s en smokers zijn gegarandeerde partystarters. Geboren vanuit onze waardering voor lekker eten en de magie van vuur is in 2010 Smokey Goodness begonnen.

MANNEN MET EEN MISSIE

Smokey Goodness is het barbecue cateringbedrijf van Jord Althuizen en zijn crew, een stel culinaire enthousiastelingen met een voorliefde voor koken op open vuur. “Teleurgesteld in de huidige barbecuecatering in Nederland besloten zij tot een missie: Nederland kennis laten maken met de smaak van echte authentieke barbecue!”

AMERIKAANSE INSPIRATIE

Tijdens een bezoek aan een Amerikaanse barbecuewedstrijd in Frisco, Colorado, sloeg de vonk over. Wat wij daar zagen: honderden teams – profs & amateurs – die de lekkerste gerechten en snacks van veelal zelfgebouwde smokers en grills toverden. Dit was zó anders dan wat we in Nederland als barbecue kennen, zo vol en zo puur van smaak dat, eenmaal terug in Nederland, deze ontdekking ons bleef achtervolgen. Die authentieke barbecue, met o.a. in zestien uur langzaam gaar gerookte varkenschouders, malse spareribs en smaakvolle brisket… dat moeten Nederlanders ook proeven!

HET BEGIN

Niet wetende of Nederland net zo enthousiast zou reageren op de smaak van authentieke barbecue als wij, sprongen we met Smokey Goodness in 2010 in het diepe. Tijdens het festival van De Rollende Keukens op de Westergasfabriek in Amsterdam stookten wij tijdens een zonnig Hemelvaartweekend voor het eerst onze smokers op voor publiek. Met spareribs, broodjes Pulled Pork (gemaakt van 16 uur lang gerookte varkenschouder), verse worst en beer can chicken. Dit viel zo goed in de smaak bij de festivalbezoekers dat we sindsdien onze smokers en barbecues met regelmaat zijn gaan opstoken op evenementen en catering bij particulieren en bedrijven.

Ook leuk en lekker

Blusbus

De Blusbus is een mobiele cocktailcar die werkelijk op elk gewenste plek kan worden geparkeerd.

Crêpe Centraal

Het concept van Crêpe Centraal heeft een net weer wat andere benadering in het serveren van eten. De crêpebar brengt hen dichterbij de klant en men kan zo zien hoe alles van het begin tot het eind wordt bereid.

Wood Pizza

Wood Pizza is een mobiele pizzeria met traditionele houtovens. In de pizzeria worden producten op een ambachtelijke wijze verwerkt.

Zwart Goud

Het koffiebootje ‘Zwart Goud’ vaart sinds 2010 langs de Nederlandse en Belgische festivals. Je ziet ‘m al van een zeemijl ver staan, maar het echte goud vind je pas als de koffie is besteld..