Terug naar overzicht


Fries Cycle

Organiseert u een festival en zoekt u een betrouwbare partner voor de verkoop van verse friet?

Organiseert u een festival of evenement en zoekt u een betrouwbare partner voor de verkoop van verse friet? Fries Cycle bakt niet alleen super lekkere friet, maar biedt ook een belevenis. Vanuit onze authentieke bakfiets wordt de friet gesneden, voorgebakken en afgebakken. Kwaliteit, vriendelijkheid en duurzaamheid staan bij ons voorop.

Het belangrijkste ingrediënt van onze friet is vanzelfsprekend de aardappel. Vandaar dat we uitsluitend gebruik maken van de beste kwaliteit aardappelen. De aardappelen die we gebruiken zijn afkomstig van de boerderij van familie Bos in de Haarlemmermeerpolder waar de familie al vier generaties aardappelen teelt. De aardappelen, die we de ochtend van het evenement bij de boer ophalen, worden op locatie gesneden, voorgebakken en vervolgens afgebakken.

Om ervoor te zorgen dat de friet lekker krokant wordt, bakken wij de friet eerst voor en laten wij de voorgebakken friet vervolgens een uur afkoelen. De olie die we gebruiken om de frieten in te bakken is 100% plantaardig en is vrij van e-nummers en palmolie.

Wij geven veel om het milieu. Daarom serveren we onze friet in een handige zak van gerecycled kraftpapier met apart sausvakje. Ook alle andere disposables zijn milieuvriendelijk. De servetten zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier en de houten vorkjes zijn gemaakt van FSC-hout. Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens schone handen! Daarnaast wordt oude olie gerecycled.